Delegacija Hrvatske narodne banke na godišnjoj skupštini MMF-a i Svjetske banke

Objavljeno: 21.9.1999.

Na predstojećoj Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke sudjelovat će i izaslanstvo Hrvatske narodne banke u kojemu će biti guverner HNB dr. Marko Škreb i zamjenik guvernera Zdravko Rogić.

Radni program izaslanstva počinje u subotu (25. rujna) sastankom konstitutivne skupine kojoj pripada i Hrvatska, a na čelu joj je Nizozemska, a nastavlja se plenarnim zasjedanjem najvažnijeg skupa dviju međunarodnih financijskih institucija koje će trajati od utorka do četvrtka (28. do 30. rujna).

Uz to, predviđen je i niz pojedinačnih razgovora s dužnosnicima ovih i drugih financijskih ustanova o mogućnostima daljnje suradnje. Dogovoreni su i susreti s predstavnicima većeg broja vodećih svjetskih banaka, koje su zainteresirane za najnovija gospodarska i financijska kretanja u Hrvatskoj, a osobito za to kakvi su izgledi za očuvanje makroekonomske stabilnosti i jačanje inozemnih ulaganja u našoj zemlji.

Tijekom boravka u Washingtonu planiran je i sastanak guvernera središnjih banaka država nastalih na području bivše Jugoslavije, u cilju mogućeg ubrzanja podjele i korištenja naslijeđene imovine kod Banke za međunarodna poravnanja.