Izvršni odbor MMF-a suglasan s politikom Vlade RH i HNB-a

Objavljeno: 6.11.2001.

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda u ponedjeljak, 5. studenoga 2001. godine, (kasno uvečer po našem vremenu) prihvatio je dokument, kojim ga Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka - u okviru realizacije postojećeg stand-by aranžmana - obavještavaju o gospodarskoj i novčanoj politici kakvu namjeravaju voditi u predstojećem razdoblju. Dokument se sastoji od pisma o namjerama upućenog potkraj kolovoza i dodatka tom pismu, upućenog 31. listopada, kojim se neka pitanja dodatno razrađuju u skladu sa zbivanjima koja su u međuvremenu uslijedila.

Na istoj sjednici Izvršnog odbora MMF-a prihvaćeno je i izvješće Misije MMF-a, pripremljeno na temelju neposrednog uvida tijekom posjeta našoj zemlji, kao i izjava izvršnog direktora nadležnog za Hrvatsku, o učincima prethodno poduzetih mjera i daljnjim aktivnostima koje će biti poduzimane u Hrvatskoj u cilju očuvanja makroekonomske stabilnosti i poticanja zdravog gospodarskog rasta i na njemu utemeljenog zapošljavanja.

Sukladno dosadašnjoj praksi u odnosima naše zemlje s Međunarodnim monetarnim fondom, svi ovi dokumenti bit će već od danas u cijelosti dostupni svima zainteresiranima i putem Interneta, na web stranici Hrvatske narodne banke (www.hnb.hr).