Saborski zastupnici u Hrvatskoj narodnoj banci

Objavljeno: 25.1.2017.
Saborski zastupnici u Hrvatskoj narodnoj banci

Na inicijativu i poziv Hrvatske narodne banke svim zastupničkim klubovima Hrvatskog sabora, danas se u prostorijama HNB-a odvija susret Kluba zastupnika nacionalnih manjina s rukovodstvom središnje banke. Susret je posvećen detaljnijem informiranju zastupnika o praćenju zaštite potrošača, kao i o monetarnoj politici i njezinim instrumentima. Guverner i  rukovodstvo HNB-a bit će na raspolaganju zastupnicima kako bi odgovorili na sva njihova pitanja, i u otvorenoj raspravi postigli transparentniju komunikaciju u vezi mandata i zadataka Hrvatske narodne banke. 

Hrvatska narodna banka namjerava nastaviti s ovom praksom, te se nada da će se pozivu odazvati i drugi zastupnički klubovi Hrvatskog sabora kako bi se međusobno informiranje i dijalog između hrvatskog parlamenta i središnje banke nastavili i proširili i izvan redovitog izvješćivanja pred saborskim tijelima, odnosno na plenarnim sjednicama.

Današnjem susretu prisustvuju Vladimir Bilek, predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina, Veljko Kajtazi, potpredsjednik, te članovi, Mile Horvat, Ermina Lekaj Prljaskaj, Boris Milošević, Milorad Pupovac, i Furio Radin. Sa strane Hrvatske narodne banke na sastanku su guverner Boris Vujčić, zamjenik guvernera, Relja Martić, te viceguverneri Vedran Šošić, Damir Odak, Tomislav Presečan, Bojan Fras i Neven Barbaroša.

Galerija fotografija sa susreta Kluba nacionalnih manjina i rukovodstva Hrvatske narodne banke.