Još jedan prigodni zlatnik i srebrnjak

Objavljeno: 12.5.2010.

Središnja točka dnevnog reda današnje redovne sjednice Savjeta Hrvatske narodne banke bila je informacija o aktualnim novčanim i gospodarskim kretanjima. Članovi Savjeta upoznati su i sa zaključnom izjavom izaslanstva Međunarodnog monetarnog fonda kojom, nakon dvotjednog boravka u Hrvatskoj, daju svoje viđenje dosadašnje i za ovu godinu predviđene novčane i gospodarske politike, a koja će od sutra biti dostupna i široj javnosti.

Uz to, Savjet HNB-a dao je suglasnost nadzornom odboru Istarske kreditne banke Umag d.d. da za članicu uprave ponovo imenuje Marinu Vidić, kao i nadzornom odboru Privredne banke Zagreb d.d. da za članove uprave te banke budu imenovani Gabriele Pace za još jedan mandat i Andrea Pavlović kao nova članica.

Odlukom Savjeta HNB-a ovogodišnji plan izdavanja prigodnog kovanog novca i numizmatičkih kompleta bit će dopunjen izdanjem prigodnog zlatnog kovanog novca "Kralj Tomislav", s nominalnom oznakom 20 kuna, kojim će biti započet tematski serijal posvećen hrvatskim vladarima, te prigodnim srebrnim kovanim novcem nominalne oznake 150 kuna, koji će biti posvećen 100-godišnjici zrakoplovstva u Republici Hrvatskoj.