Dani otvorenih vrata

Objavljeno: 27.3.2019.
Svake godine u proljeće zainteresiranim građanima otvaramo vrata Okrugle dvorane u glavnoj zgradi Hrvatske narodne banke na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu, a ove godine organiziramo i kratku edukaciju o zaštitnim obilježjima novčanica.

Uz stručno vodstvo razgledajte Okruglu dvoranu i upoznajte jedan od najljepših spomenika hrvatske arhitektonske baštine – zgradu nekadašnje Zagrebačke burze za robu i vrednote izgrađenu prema projektu Viktora Kovačića, velikog predstavnika moderne u lokalnoj arhitekturi. Nakon obilaska možete od naših stručnjaka naučiti prepoznavati krivotvorene novčanice.

Datumi obilazaka: 20., 21., 22. i 23. svibnja 2019.
Termini obilazaka: 13, 16 i 17 sati
Trajanje obilaska: 30 minuta
Trajanje edukacije: 15 minuta
Prijava: Zainteresirani posjetitelji nam se za obilazak trebaju javiti najkasnije dva radna dana prije predviđenog obilaska, odnosno do popunjenosti grupa na adresu otvorena.vrata@hnb.hr ili preko profila Hrvatske narodne banke na Facebooku. Uz prijavu trebaju navesti termin za koji se prijavljuju, puno ime i prezime te broj važeće osobne iskaznice.

 

Ulasku posjetitelja u zgradu Hrvatske narodne banke, s obzirom na njezinu funkciju, prethode odgovarajuće sigurnosne procedure. Molimo vas za razumijevanje i strpljenje te da u zgradu ne unosite velike torbe i naprtnjače, kako bi se spomenute procedure odvijale što jednostavnije i brže.