Izvršni direktor u MMF-u Jeroen J. M. Kremers u Hrvatskoj

Objavljeno: 3.4.2003.

Hrvatsku narodnu banku danas je posjetio izvršni direktor u Međunarodnom monetarnom fondu dr. Jeroen J. M. Kremers koji, kao čelni čovjek konstitutivne skupine zemalja predvođene Nizozemskom kojoj pripada i Hrvatska, zastupa interese naše zemlje u ovoj međunarodnoj financijskoj instituciji. Gospodin Kremers preuzeo je sadašnju funkciju sredinom siječnja ove godine, tako da je ovo njegov prvi službeni boravak u našoj zemlji, usredotočen u prvom redu na bolje upoznavanje hrvatskih gospodarskih i političkih prilika.

Zamjenik guvernera dr. Boris Vujčić i drugi dužnosnici središnje banke upoznali su istaknutog gosta s najnovijim pokazateljima o gospodarskoj aktivnosti i stanju u financijskom sustavu, te s aktivnostima koje poduzima Hrvatska narodna banka da bi se u Hrvatskoj i ove godine održala niska inflacija i stabilnost tečaja, kao i dobro stanje u bankovnom sustavu.

U trodnevni program boravka dr. Kremersa u Zagrebu uključeni su i razgovori s dužnosnicima Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva financija i Ministarstva za europske integracije, kao i posjeti nekim financijskim i znanstveno-istraživačkim ustanovama, te susret s predstavnicima nekih nevladinih udruga.