Kyrylo Shevchenko, guverner Ukrajinske narodne banke na sastanku Općeg vijeća ESB-a

Objavljeno: 5.5.2022.
Kyrylo Shevchenko, guverner Ukrajinske narodne banke na sastanku Općeg vijeća ESB-a
  • guverner je pozvan na raspravu o utjecaju ruskog rata protiv Ukrajine
  • ESB će ponuditi pripravničke programe državljanima Ukrajine

Guverner Ukrajinske narodne banke, Kyrylo Shevchenko, prisustvovao je u srijedu na ad hoc sastanku Općeg vijeća Europske središnje banke (ESB).

Sudionici sastanka raspravljali su o gospodarskom učinku rata na Ukrajinu. Opće vijeće iskazalo je punu podršku narodu Ukrajine: „Današnji je sastanak čvrst znak europskog jedinstva u odgovoru na rat u Ukrajini“, izjavila je predsjednica ESB-a Christine Lagarde.

Nacionalne središnje banke Europskog sustava središnjih banaka (ESCB) odlučile su ponuditi državljanima Ukrajine mogućnost obavljanja pripravničke prakse. Sa svoje strane, ESB- će, u sklopu ispunjavanja svojih organizacijskih potreba, ponuditi 15 pripravničkih praksi mladim Ukrajincima kako bi im pomogao u stjecanju stručnog znanja u europskoj instituciji.

ESB poziva mlade osobe koje su netom diplomirale i mlade stručnjake da se pridruže ESB-u na razdoblje od najviše 12 mjeseci.  Pripravnički program pružit će im priliku da u praksi primjene znanja stečena tijekom studija i da se upoznaju s time što rad za Europu podrazumijeva.  Obavijest o slobodnim pripravničkim pozicijama bit će objavljen na mrežnim stranicama ESB-a u nadolazećim tjednima a postupak odabira kandidata provodit će se u skladu s uobičajenim postupkom odabira kandidata. Odabrani kandidati pridružit će se poslovnim područjima u skladu sa svojim profilima i poslovnim potrebama ESB-a.

Pregled mjera koje ESB poduzima kao odgovor na rat dostupan je na našoj web stranici.

Predstavnici medija mogu se s upitima obratiti Marie Therese Bitterlich, tel.: +49 172 1514350

* prijevod: Hrvatska narodna banka