Otvoren twinning light projekt Hrvatske narodne banke i Središnje banke Savezne Republike Njemačke

Objavljeno: 6.4.2011.

U Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu održana je danas svečanost otvaranja twinning light projekta "Razvijanje efikasnog sustava za borbu protiv krivotvorenja novčanica i kovanica u Republici Hrvatskoj", financiranog u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2008.

Cilj je ovog projekta, koji se provodi uz pomoć Središnje banke Savezne Republike Njemačke (Deutsche Bundesbank) u suradnji s Češkom narodnom bankom za potrebe Hrvatske narodne banke, osigurati učinkovito funkcioniranje sustava borbe protiv međunarodno organiziranoga kriminala na području krivotvorenja novčanica i kovanica u Republici Hrvatskoj prema standardima Europske unije. Od projekta se očekuju revizija i razvijanje pravnog okvira te metodologije u skladu sa standardima EU, daljnje jačanje administrativnih kapaciteta cjelokupnog sustava borbe protiv krivotvorina treninzima i usklađivanje aplikacijskog sustava za registraciju krivotvorina (ASEK) sa sustavom nadzora krivotvorina (CMS).

Ovaj projekt, čija ugovorena vrijednost iznosi 230.000 eura, financira Europska unija i njegova provedba trajat će šest mjeseci.

Detaljnije informacije o projektu dostupne su u informativnom letku i pratećim materijalima objavljenima na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke, u rubrici Novac.