Savjet HNB-a: Izdanje prigodne kovanice od dva eura "Stari grad Varaždin"

Objavljeno: 11.6.2024.

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici informiran o tekućim gospodarskim, monetarnim i financijskim kretanjima u europodručju i Hrvatskoj te o makroekonomskim kretanjima i prognozama. Članovi Savjeta su donijeli nekoliko odluka iz svoje nadležnosti.

Savjet HNB dao je suglasnost Nadzornom odboru Istarske kreditne banke Umag d.d. da Klaudija Paljuh obavlja funkciju članice uprave te banke te Nadzornom odboru KentBank d.d. da Nikolina Cvitanović obavlja funkciju članice uprave te banke. Članovi Savjeta dali su suglasnost Nadzornom odboru Slatinske banke d.d. da Andrej Kopilaš obavlja funkciju predsjednika uprave te da Damir Kaluđer i Oliver Klesinger obavljaju funkciju člana Uprave te banke.

Savjet HNB-a donio je i odluku o izdavanju prigodne kovanice od dva eura "Stari grad Varaždin" u sklopu serije " Hrvatski gradovi". Na kovanici je prikazana znamenita varaždinska tvrđava koja predstavlja kulturnu baštinu s osobitim povijesnim značajem za Varaždin i Republiku Hrvatsku. Prikaz Starog grada Varaždina bio je jedan od osnovnih motiva na naličju novčanice od pet kuna.