Savjet HNB-a: usvojena monetarna projekcija do 2020.

Objavljeno: 19.12.2017.

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio recentne gospodarske i novčane pokazatelje, kao i makroekonomske izglede za Hrvatsku u sljedećoj godini, te usvojio Projekciju monetarne politike za razdoblje od 2017. do 2020. godine i financijski plan središnje banke za 2018.

Savjet HNB-a suglasio se i s odlukama nadzornih odbora nekoliko kreditnih institucija o imenovanjima predsjednika i članova uprava. U Addiko banci d.d., Zagreb predsjednik uprave bit će i dalje Mario Žižek, a član uprave Ivan Jandrić, dok u J&T banci d.d., Varaždin član uprave ostaje Petar Rajković. U Privrednoj banci Zagreb d.d., Zagreb predsjednik uprave postaje Dinko Lucić, a članovi uprave te banke bit će Ivan Gerovac, Ivan Krolo i Draženko Kopljar. Predsjednik uprave Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb i u sljedećem mandatu bit će Michael Georg Müller, a član uprave postaje Daniel Mitteregger. U Štedbanci d.d., Zagreb predsjednik uprave i nadalje ostaje Constantin Cesnovar, a članovi uprave Marko Udovičić i Ante Babić.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o puštanju u optjecaj kovanica kuna i lipa s oznakom kovanja "2018." od 31. siječnja iduće godine.