2 kune - FAO (Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda)

Objavljeno: 12.7.1995.

Datum puštanja u optjecaj: 15. srpnja 1995.

Sastav kovine: Slitina bakra, nikla i cinka

Promjer: 24,5 mm

Težina: 6,2 g

Motiv na licu: U središnjem dijelu brojčana oznaka i naziv novčane jedinice "2 KUNE", a u pozadini prikaz kune zlatice u trku nadesno, zvijeri iz porodice kuna, skupocjena krzna. U gornjem polukrugu, uz rub, natpis "REPUBLIKA HRVATSKA". Uz donji rub, u središnjem dijelu, prikaz grba Republike Hrvatske. Lijevo od grba, polukružno uz rub, stilizirani je prikaz grančice hrasta lužnjaka s plodom, a desno, također polukružno uz rub, stilizirani je prikaz lovorove grančice u cvatu.

Motiv na naličju: u središnjem dijelu prikazana je riba tunj, velika riba koštunjača iz porodice tunjeva. Iznad i ispod prikaza tunja niz je sitnih ornamenata koji simboliziraju morsku vodu. Iznad prikaza ribe, polukružno, ispisan je natpis "FAO", skraćenica od engleskog naziva Agencije (FOOD AND AGRICULTURE), dok su ispod prikaza ribe, u dva retka, ispisane godine "1945." "1995." Uz rub donjeg polukruga ispisan je na latinskom tekst "FIAT PANIS", (kruha gladnima) što je moto Agencije u njezinom djelovanju.

Povod izdavanja: Obilježavanje 50. obljetnice postojanja Agencije za hranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim narodima ("FAO") 1945. - 1995. ,čija je misija iskorjenjivanje gladi u svijetu.

Izdana količina: 500.000 kom.