Guverner Vujčić u Frankfurtu

Objavljeno: 1.7.2013.

Prvi dan članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji i dobrodošlica 28.članici na poseban je način obilježena i na Deutsche Börse u Frankfurtu. Guverneru Hrvatske narodne banke dr. Borisu Vujčiću pripala je čast da, u društvu s predsjednicom Zagrebačke burze Ivanom Gažić i generalnim konzulom Republike Hrvatske Josipom Špoljarićem - simbolički označi početak današnjeg trgovanja na Njemačkoj burzi.

U nastavku je prisutnim predstavnicima njemačkog tržišta kapitala, banaka i javnih medija, te hrvatskim gospodarstvenicima koji posluju u Njemačkoj, guverner Vujčić održao izlaganje o aktualnim prilikama i perspektivama hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava, a Ivana Gažić predstavila je rad Zagrebačke burze.

Frankfurtsko obilježavanje ulaska naše zemlje u EU, u organizaciji kojega je sudjelovao i Hrvatski gospodarski savez, nastavit će se u poslijepodnevnim satima svečanim domjenkom u Gradskoj vijećnici, na kojem će se prisutnima obratiti gradonačelnik, guverner HNB-a i predstavnik Europske središnje banke.