HNB sudjelovao u projektu „Više znamo, bolje razumijemo“

Objavljeno: 6.3.2020.
HNB sudjelovao u projektu „Više znamo, bolje razumijemo“

Hrvatska narodna banka od 10. veljače do 6. ožujka sudjelovala je u projektu Hrvatske gospodarske komore „Više znamo, bolje razumijemo“.

Savjetnica u Uredu za praćenje zaštite potrošača Ana Pisačić održala je tri edukativna predavanja s temom "Uloga i važnost regulatornih institucija" na kojima je gotovo 130 učenika Veterinarske škole, XVI. gimnazije i Tehničke škole Ruđera Boškovića upoznala s aktivnostima koje HNB provodi u području zaštite potrošača i alatima HNB-a koji potrošačima pomažu u donošenju informiranih financijskih odluka.

Projekt se u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba provodi četvrtu godinu zaredom za učenike pet zagrebačkih srednjih škola: Veterinarske škole, Obrtničke škole za osobne usluge, Tehničke škole Ruđera Boškovića, XVI. gimnazije i Gimnazije Lucijana Vranjanina. Osim predstavnika HNB-a, ostali sudionici ovogodišnjeg projekta bili su predstavnici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i članice HGK-a, financijske institucije – banke, društva za osiguranje, investicijski i mirovinski fondovi, investicijska društva, Zagrebačka burza. Edukacijama je obuhvaćeno nekoliko tematskih cjelina složenih u dva modula: važnost financijske pismenosti, bankarstvo i upravljanje osobnim financijama, osiguranje, tržište kapitala, investicijski i mirovinski fondovi.