Izaslanstvo MMF-a u HNB-u

Objavljeno: 25.2.2008.

U okviru redovnih godišnjih konzultacija sa zemljama članicama, radi kojih je došlo u dvotjedni posjet Hrvatskoj, izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda za Hrvatsku predvođeno Robertom Feldmanom posjetilo je danas Hrvatsku narodnu banku.

Tom prigodom, visoki predstavnici središnje banke predvođeni viceguvernerom Reljom Martićem, izvijestili su članove izaslanstva o najnovijim gospodarskim pokazateljima i očekivanim daljnjim kretanjima, te o mjerama koje poduzima Hrvatska narodna banka za očuvanje makroekonomske stabilnosti i obuzdavanje povećane inflacije.

Tijekom boravka u Hrvatskoj, izaslanstvo MMF-a obavit će razgovore i u više drugih državnih i znanstvenih institucija, s bankama, sindikatima, poslodavcima itd. Uz uobičajeno izvješće sukladno članku IV Statuta MMF-a, s kojim Hrvatska trenutno nema nikakav poseban aranžman, izaslanstvo će se ove godine pobliže baviti i razmatranjem učinkovitosti državnih izdataka u socijalnoj sferi u usporedbi s drugim zemljama, kao i utjecajem fiskalnih poticaja na kreditni rast, te vanjskom ranjivošću Hrvatske.