Klub zastupnika Domovinskog pokreta posjetio HNB

Objavljeno: 4.12.2020.
Klub zastupnika Domovinskog pokreta posjetio HNB

Na poziv Hrvatske narodne banke zastupničkim klubovima Hrvatskog sabora u prostorijama HNB-a 4. prosinca održao se susret Kluba zastupnika Domovinskog pokreta s guvernerom Borisom Vujčićem i rukovodstvom središnje banke. Susret je bio posvećen detaljnijem informiranju zastupnika o pristupanju Republike Hrvatske europodručju u kontekstu strukture i stupnja razvijenosti hrvatskoga gospodarstva. Guverner i rukovodstvo HNB-a u otvorenoj su raspravi sa zastupnicima razmijenili mišljenja o koristima i troškovima ulaska Hrvatske u europodručje.

Susretu su, u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, prisustvovali Zlatko Hasanbegović (potpredsjednik Kluba) i Vesna Vučemilović (članica Kluba). Uz saborske zastupnike sastanku su nazočili i Ante Rončević te Igor Peternel, članovi Domovinskog pokreta. Sa strane Hrvatske narodne banke na susretu su uz guvernera HNB-a Borisa Vujčića sudjelovali i zamjenica guvernera Sandra Švaljek, viceguvernerke Martina Drvar i Ivana Jakir-Bajo, viceguverneri Michael Faulend, Bojan Fras i Roman Šubić te poslovni direktor Tomislav Presečan i glavni ekonomist Vedran Šošić.

Hrvatska narodna banka nastavlja s praksom organiziranja susreta sa zastupničkim klubovima Hrvatskog sabora kako bi se međusobno informiranje i dijalog između hrvatskog parlamenta i središnje banke nastavili i proširili.