Klub zastupnika Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Narodne stranke – Reformista u HNB-u

Objavljeno: 3.12.2020.
Klub zastupnika Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Narodne stranke – Reformista u HNB-u

Slijedom inicijative i na poziv Hrvatske narodne banke zastupničkim klubovima Hrvatskog sabora danas se u HNB-u održao susret Kluba zastupnika Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Narodne stranke – Reformista s rukovodstvom HNB-a. Potaknuti prethodno izraženim zanimanjem zastupnika članovi rukovodstva hrvatske središnje banke održali su izlaganje o Nacionalnom planu zamjene hrvatske kune eurom i o sudjelovanju u tečajnom mehanizmu ERM II. Guverner i rukovodstvo sa zastupnicima su raspravljali i o drugim značajnim pitanjima u vezi s uvođenjem eura.

Današnjem susretu, u ime Kluba zastupnika Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Narodne stranke – Reformista, prisustvovali su Dario Hrebak (predsjednik Kluba) i Darko Klasić (član Kluba). U ime Hrvatske narodne banke na sastanku su, uz guvernera Borisa Vujčića, sudjelovali i zamjenica guvernera Sandra Švaljek, viceguvernerke Martina Drvar i Ivana Jakir-Bajo, viceguverneri Michael Faulend, Bojan Fras i Roman Šubić te poslovni direktor Tomislav Presečan i glavni ekonomist Vedran Šošić.

Hrvatska narodna banka organizira susrete sa zastupničkim klubovima Hrvatskog sabora kako bi se međusobno informiranje i dijalog između hrvatskog parlamenta i središnje banke nastavili i proširili.