Otvorena 24. Dubrovačka ekonomska konferencija

Objavljeno: 4.6.2018.
Otvorena 24. Dubrovačka ekonomska konferencija

U ponedjeljak 4. lipnja započela je s radom 24. međunarodna ekonomska konferencija u Dubrovniku, koju Hrvatska narodna banka organizira već više od dva desetljeća. Ova je konferencija tradicionalno susret i mjesto dijaloga akademskog miljea, odnosno uglednih svjetskih i domaćih znanstvenika, s predstavnicima brojnih međunarodnih financijskih institucija poput Međunarodnoga monetarnog fonda, Svjetske banke, Europske središnje banke, Europske banke za obnovu i razvoj, Banke za međunarodne namire itd. U radu konferencije sudjeluju i ekonomisti iz drugih institucija te predstavnici financijskih djelatnosti.

Središnje teme ovogodišnje konferencije bit će radovi i rasprave posvećeni političkoj ekonomiji financijske supervizije odnosno razlikama između centraliziranog i decentraliziranog nadzora provedbe bankovne regulative, povezanosti kreditnih ciklusa i bankovnih kriza, reakcijama politike na makroekonomske šokove, makroprudencijalnoj politici u monetarnoj uniji, učincima kvantitativnog popuštanja, učincima industrijalizacije na dugoročni rast i razvoj, kao i dinamici i determinantama migracija u novim državama članicama te na primjeru Hrvatske.

Guverner HNB-a Boris Vujčić moderirat će panel koji se odnosi na izazove monetarne politike, a u raspravi će sudjelovati i Klaas Knot, predsjednik nizozemske središnje banke, Jan Smets, guverner središnje banke Belgije, Yves Mersch, član Izvršnog odbora ESB-a te Bas Bakker iz Međunarodnoga monetarnog fonda.

Više informacija o 24. Dubrovačkoj ekonomskoj konferenciji.

Pretraživanje novosti