Produženi mandati upravama pet banaka

Objavljeno: 9.6.2010.

Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio tromjesečna izvješća o novčanim i gospodarskim kretanjima i o stanju u bankovnom sustavu, te prihvatio izvješće o prošlogodišnjem poslovanju Hrvatskog novčarskog zavoda.

Na današnjoj sjednici dane su i suglasnosti na odluke nadzornih odbora nekoliko banaka o produženju mandata dosadašnjim ili imenovanju novih članova uprave. Tako će u Banci Brod d.d., Slavonski Brod, predsjednik uprave i nadalje biti Zdenko Vidaković, a član uprave Mićo Tomičić; u Kreditnoj banci d.d., Zagreb, predsjednicom uprave Nelsi Rončević a članom Ivan Dropulić; u Podravskoj banci članicom uprave Davorka Jakir; u Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb, predsjednikom uprave Zdenko Adrović, dok će se u Société Générale - Splitskoj banci d.d., Split, predsjedniku uprave Pierreu Boursotu i članu uprave Henriu Bellengeru, koji su dobili još jedan mandat, kao novi član uprave pridružiti Zvonimir Akrap.

Sukladno usvojenim odlukama, prigodni zlatni kovani novac "Kralj Tomislav" bit će u prodaji od 16. lipnja, a prigodni srebrni novac "100 godina zrakoplovstva u Hrvatskoj" od 5. srpnja ove godine.