Usvojena monetarna projekcija za sljedeće tromjesečje

Objavljeno: 16.12.2009.

Na današnjoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke razmotrena su aktualna novčana i gospodarska kretanja i stanje u bankovnom sustavu u trećem ovogodišnjem tromjesečju, te usvojena projekcija monetarne politike za nastupajuće tromjesečje i financijski plan središnje banke za 2010. godinu.

Kako bi se središnjoj banci omogućila veća fleksibilnost u slučaju odobravanja kratkoročnog kredita za likvidnost bankama, Savjet HNB-a odobrio je da pritom može - uz blagajničke zapise HNB-a, vrijednosne papire Ministarstva financija i obveznice za koje jamči Republika Hrvatska - prihvatiti i druge instrumente osiguranja koje ocijeni prihvatljivima.

Savjet HNB-a suglasio se da Ivo Bilić bude imenovan članom uprave Hypo Alpe-Adria Bank d.d., Zagreb; Sandi Šola ponovo predsjednikom a Marijana Trpčić Reškovac i Siniša Žanetić članovima uprave Karlovačke banke d.d., Karlovac, a Mirko Brozović predsjednikom a Branimir Čosić članom uprave PBZ stambene štedionice d.d., Zagreb.

Velebit osiguranje d.d., Zagreb, dobilo je suglasnost za stjecanje kvalificiranog udjela koji čini više od 10 posto temeljnog kapitala u Slatinskoj banci d.d., Slatina.