Zlatni novac posvećen Marinu Držiću

Objavljeno: 10.9.2008.

Na današnjoj sjednici Savjet Hrvatske narodne banke razmotrio je najnovija gospodarska i novčana kretanja, izvješće o upravljanju međunarodnim pričuvama i o financijskim rezultatima poslovanja središnje banke u prvom ovogodišnjem polugodištu, te izvješće o stanju u bankovnom sustavu u drugom tromjesečju ove godine.

Savjet HNB-a suglasio se s odlukom nadzornog odbora Credo banke d.d., Split, da Šime Luketin dobije još jedan mandat kao predsjednik uprave te banke, a suglasnost za još jedan mandat dobili su i Zdenko Adrović kao predsjednik uprave Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb, te Franjo Franjić kao član uprave Raiffeisen stambene štedionice d.d., Zagreb.

Budući da nisu ispunjeni potrebni kapitalni, organizacijski i kadrovski uvjeti, Štedno-kreditnoj zadruzi CH, Zagreb, nije odobreno da se preoblikuje u štednu banku.

Savjet HNB-a suglasan je da prigodni zlatni kovani novac nominalne vrijednosti 1000 kuna, izdavanjem kojega se središnja banka uključuje u obilježavanje 500. obljetnice rođenja Marina Držića, bude pušten u prodaju 22. rujna po cijeni od 1.700 kuna.