Slike

Objavljeno: 16.3.2016. Ažurirano: 25.3.2022.
Tjedan novca, 2022.
Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom šesti put je organizirala Veliku učeničku debatu u povodu Svjetskog tjedna novca. O temi "Udobnost štednje vs. avantura ulaganja" u petak 25. ožujka 2022. u 12 sati u Okrugloj dvorani HNB-a debatirali su članovi Hrvatskoga debatnog društva.
Tjedan novca, 2021.
Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom peti put organizirala je Veliku učeničku debatu u povodu Svjetskog dana novca. O temi "Trebaju li banke biti društveno odgovorne: da ili ne?" 26. ožujka 2021. u Okrugloj dvorani HNB-a debatirali su članovi Hrvatskoga debatnog društva.
Konferencija "Financiranje održivog rasta" (Finance for Sustainable Growth)
Konferencija o talijansko-hrvatskoj suradnji i financiranju gospodarskog oporavka "Financiranje održivog rasta" (Finance for Sustainable Growth) u organizaciji Hrvatske narodne banke i Veleposlanstva Italije održana je 11. prosinca 2020.
Predstavnici Eurostata i Državnog zavoda za statistiku u HNB-u
Zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke Sandra Švaljek, viceguverner Roman Šubić i izvršni direktor Sektora statistike Tomislav Galac u HNB-u održali su sastanak s predstavnicima Eurostata, glavnom direktoricom Marianom Kotzevom i načelnikom za vanjske i međunarodne odnose Lukaszom Augustyniakom, te predstavnicama Državnog zavoda za statistiku, glavnom ravnateljicom Lidijom Brković i zamjenicom glavne ravnateljice Jadrankom Vuglar.
U HNB-u održana komemoracija za Željka Rohatinskog"
U Okrugloj dvorani Hrvatske narodne banke u siječnju 2020. održana je komemoracija za dr.sc. Željka Rohatinskog, bivšeg guvernera HNB-a.
Konferencija "The Economist: Svijet u 2020."
Konferencija "The Economist: Svijet u 2020." održana je 9. prosinca 2019. u Hrvatskoj narodnoj banci u organizaciji magazina Diplomacy & Commerce.
Studenti prava s modula Jean Monnet ponovno u HNB-u
Hrvatsku narodnu banku i ove je godine posjetila grupa studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu koji u sklopu modula Jean Monnet slušaju predmet Financijska tržišta i regulacija u EU.
Radionica o pristupanju jedinstvenom sanacijskom mehanizmu
Radionica pod nazivom Novosti koje donosi pristupanje Republike Hrvatske jedinstvenom sanacijskom mehanizmu održana je 2. prosinca 2019. u Hrvatskoj narodnoj banci u suradnji s Jedinstvenim sanacijskim odborom i Državnom agencijom za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.
Izlaganje guvernera Carlosa da Silve Coste
Guverner portugalske središnje banke Carlos da Silva Costa 20. rujna 2019. u Hrvatskoj narodnoj banci održao je izlaganje o portugalskom dvadesetogodišnjem iskustvu s eurom.
Druga zajednička konferencija Hrvatske narodne banke i Međunarodnoga monetarnog fonda
Dubrovnik, 14. – 15. srpnja 2019.
"Demografija, zapošljavanje i rast: Upravljanje budućnošću u Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi"
25. Dubrovačka ekonomska konferencija
Ova je konferencija tradicionalno susret i mjesto dijaloga akademskog miljea, odnosno uglednih svjetskih i domaćih znanstvenika, s predstavnicima brojnih međunarodnih financijskih institucija poput Međunarodnoga monetarnog fonda, Svjetske banke, Europske središnje banke, Europske investicijske banke, Europske banke za obnovu i razvoj, Banke za međunarodne namire itd.
25. obljetnica uvođenja kune u Hrvatskoj
Otvorenjem izložbe "Kuna – 25 godina novčane jedinice Republike Hrvatske" u Arheološkom muzeju u Zagrebu obilježena je 25. obljetnica uvođenja kune kao novčane jedinice Republike Hrvatske.
Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke, 2019.
U sklopu Dana otvorenih vrata HNB-a Hrvatsku narodnu banku posjetilo je više od 400 zainteresiranih građana. Posjetitelji su razgledali Okruglu dvoranu i sudjelovali na edukaciji o zaštitnim obilježjima novčanica kune.
Okrugli stol Hrvatske narodne banke i Hrvatske gospodarske komore
U Hrvatskoj narodnoj banci 6. svibnja 2019. održan je okrugli stol HNB-a i Hrvatske gospodarske komore o temama makroekonomska kretanja, financijska stabilnost, bankarski sustavi, kreditna aktivnost te kamatne stope i njihovo očekivano kretanje u 2019. godini.
Tjedan novca, 2019.
Hrvatska narodna banka svojim je aktivnostima – od 25. do 29. ožujka 2019. – pridonijela obilježavanju Svjetskoga i Europskog tjedna novca u našoj zemlji.
Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke, 2018.
Hrvatska narodna banka je i ove godine, u sklopu trećeg izdanja festivala Design District Zagreb, za zainteresirane građane otvorila vrata Okrugle dvorane na Trgu hrvatskih velikana.
Tjedan novca, 2018.
U sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca u HNB-u se 16. ožujka 2018. održala velika učenička debata na temu Euro u Hrvatskoj – ZA ili PROTIV.
Dani otvorenih vrata Hrvatske narodne banke, 2017.
U sklopu festivala Design District Zagreb Hrvatska narodna banka je u lipnju 2017. otvorila vrata Okrugle dvorane u zgradi na Trgu hrvatskih velikana.
Tjedan novca, 2017.
U HNB-u je 29. ožujka 2017. održana javna debata o temi Završava li era gotovog novca u sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna novca.
Klub zastupnika nacionalnih manjina u HNB-u
Klub zastupnika nacionalnih manjina Hrvatskog sabora susreo se u siječnju 2017. godine s rukovodstvom HNB-a na temu praćenja zaštite potrošača i provođenja monetarne politike.
Tjedan novca, 2016.
U sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca 16. ožujka 2016. u HNB-u je održana javna debata o temi Studentski krediti – da ili ne.